luni, 16 aprilie 2012

Acum nu mai conteaza

Era ultima zi din clasa a X-a. Ieseau toti din parcul de langa scoala, unde se intalnisera pentru a o sarbatori impreuna pe una dintre colege.
Asteptand sa se schimbe culoarea semaforului si-au luat la revedere si s-au imbratisat. Si-a dat seama ca Darius nu era deloc afectat de despartirea lor, dar ea s-a apropiat de el si i-a spus: ''Te rog, strange-ma tare in brate, imi va fi dor de tine!''. Darius a raspuns: Dar nu e ultima zi in care ma vei vedea. O sa ne vedem si-n vacanta.''
A doua zi fata s-a trezit cu gandul ca e prima zi de vacanta, prima zi in care nu-l va mai vedea. Si-ar fi dorit ca in acel an sa nu existe vacanta de vara. Dar era imposibil. Urmau trei luni de zile in care stia ca-i va simti lipsa si nu stia cum sa faca sa nu se mai gandeasca la asta.
In vacanta nu s-au mai vazut, iar ea presimtise ca asa va fi. Se intreba oare ce face el acum, oare este vesel, trist, fericit? Nu avea curajul sa-l sune, desi murea de nerabdare sa-i auda vocea si sa stie ce mai face.
O singura data, prin august, si-a luat inima-n dinti si l-a sunat. Telefonul suna, iar degetele ei erau reci si tremurau din cauza emotiei. I-a auzit vocea si a spus: ''Buna, te-am deranjat?''
Intotdeauna intreba asta prima oara, credea ca poate el nu ar vrea sa-i vorbeasca si, de aceea, se sfia uneori sa-l sune, desi stia ca raspunsul la aceasta intrebare va fi intotdeauna: ''Nu!''.
Intr-adevar, el a raspuns: ''Nu! Nu m-ai deranjat!''.
Au vorbit despre lucruri banale, ce au mai facut, ce au reusit sa citeasca pentru anul care urma, iar ea cu greu isi stapanea emotia. Si-au luat la revedere, iar spre surprinderea ei, el i-a spus inainte sa inchida telefonul: ''Chiar ma bucur ca m-ai sunat.''.
Dupa ce e inchis telefonul, zambind ea si-a spus cu voce tare: ''Vezi? Bine ca ai sunat. S-a bucurat ca vroiai sa stii ce mai face.''
In septembire, cu o zi inainte de inceperea noului an scolar, s-au revazut alaturi de cativa colegi. Cand l-a vazut pe Darius si-a dat seama cat de mult ii simtise lipsa si ca iubirea ei reinvia, fiind acum si mai mare. Era fericita! Nu stia cum vor sta lucrurile intre ei in viitor, dar pe moment se bucura ca-l revede, dupa cele trei luni de vacanta care i se parusera eterne. Nu stia, din pacate, suferinta si lacrimile care aveau sa urmeze.

Un comentariu:

  1. Catalina vine agrdecerte tu huella en mi blog , mil gracias de un abrazo desde mi brillo del mar

    http://beapoesiayletras.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere