sâmbătă, 25 februarie 2012

Bulgarasi din biscuiti si cacao

Zilele trecute m-am gandit sa fac ceva bun, asa ca am cerut aceasta reteta unei matusi. Cand am facut prima oara acesti bulgarasi eram prin clasa a VII-a si atunci abia ma ''initiasem'' in bucatarie si incercam retete foarte usoare. Acum am invatat-o pe de rost.

Am reusit sa fac poze a doua zi, luni, deoarece imi mai ramasese compozitie pe care am pastrat-o la frigider.

Avem nevoie de:

-jumatate kg de biscuiti populari (pot fi folositi si cei Petit-Beure)
- jumatate litru de lapte
- 1 pachet de margarina
- 3 pliculete zahar vanilat
- 5 lingurite cacao
- zahar puteti pune vreo 10 linguri (eu am pus vreo 4 deoarece tata nu prea are voie zahar, e la regim, si am vrut sa poata gusta si el)
- o esenta de rom
- nuca de cocos

Mod de preparare:

Se dau biscuitii prin masina de tocat.
Se pune margarina la topit, se adauga cacao, laptele, zaharul vanilat si zaharul, asa cum am zis puteti pune oricat doriti, depinde cat de dulce vreti sa fie.
Apoi luati de pe foc si turnati peste biscuitii macinati. Adaugati si esenta de rom si inceputi sa incorporati totul.
Din compozitia rezultata incepeti sa formati bilute de marimea unei nuci.
(Daca doriti puteti pune in ele visine din visinata sau alune)


Bilutele se tavalesc prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou.



Rezultatul:


4 comentarii: