luni, 7 ianuarie 2013

Fursecuri cu bezea

 
Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 2 oua, 1 praf de copt.
pentru bezea: 3 albusuri, 100 g zahar pudra
pentru decor: fulgi de cocos
Preparare: 
1. Freci zaharul cu untul pana obtii o compozitie spumoasa. Adaugi ouale, pe rand, apoi treptat, faina cernuta cu praful de copt si framanti un aluat consistent si omogen, usor de prelucrat. Lasi aluatul la rece 30 de minute.
2. Bati albusurile, adaugand treptat zaharul pudra, pana obtii consistenta ferma de bezea. 
3.  Intinzi aluatul, decupezi cu un sablon forme si le asezi pe tava unsa si tapetata cu faina. Presari fulgi de cocos deasupra si, cu ajutorul unui sprit adaugi bezeaua.
4.  Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in primele 10 minute, apoi acoperi cu o coala de hartie, lasi focul mic si usa cuptorului intredeschisa pana se intaresc bezelele.
Reteta am luat-o din Click Pofa Buna! 

Sper sa va iasa si voua la fel. Eu le-am facut de Revelion si tuturor le-a placut. :)

Mult succes!

3 comentarii:

  1. Catalina, necesito de tu ayuda. Me gustaría que te pusieras en contacto conmigo.

    info@danielcasaresroman.com

    mulțumiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa incerc si eu reteta! Arata delicios

    RăspundețiȘtergere